Nieuws

Evenementen

Save the date

Op donderdag 6 juni 2024 organiseert de NRG een bijeenkomst in Paleis het Loo in Apeldoorn. Het programma zal o.a. focussen op duurzaamheid. Daarnaast is er genoeg tijd om het paleis en de nieuwbouw te bezoeken en wordt er een rondleiding door de tentoonstelling Bloom georganiseerd. Meer informatie en het programma volgt binnenkort, maar noteer deze datum alvast in je agenda!

Evenementen

Uitnodiging Aon – TEFAF, 11 en 13 maart 2024

Aon nodigt de registrars uit voor een bezoek aan TEFAF. Als langst verbonden sponsor van TEFAF Maastricht geven zij graag tijdens de fair blijk van onze betrokkenheid als adviseur en makelaar in kunstverzekeringen bij de internationale kunstwereld. In de dagelijkse werkzaamheden ervaren zij de belangrijke rol die registrars bij musea vervullen voor de logistiek van kunstvoorwerpen en in het bijzonder voor tentoonstellingen. Zij waarderen de inzet en toewijding van registrars in hun werk en in de samenwerking met Aon.

Aon ontmoet registrars – samen met andere Aon relaties – graag op:
Datum: maandag 11 en woensdag 13 maart
Tijd: tussen 11.00 en 14.30 uur
Locatie: TEFAF lounge

UPDATE: de twee ontvangsten op 11 en 13 maart zijn vol en de inschrijving is gesloten. Had je toch graag TEFAF willen bezoeken? Stuur dan vóór 6 maart een mail naar registrarsgroep@gmail.com en dan kan Aon nog voor kaarten zorgen.

Evenementen

14 december 2023 netwerkmiddag Reinwardt Academie

Op donderdag 14 december 2023 organiseert de NRG een netwerkmiddag in samenwerking met de Reinwardt Academie in Amsterdam (HBO-opleiding Cultureel Erfgoed). We sluiten de middag af met een kerstborrel. Dit is het programma:

13.30 inloop
14.00 start programma met o.a.
Introductie Reinwardt Academie
Rijksmuseum en Drents Museum, samenwerking met kleine(re) musea
KMSKA, een jaar na de heropening van het museum
Ervaringen van junior registrars
Duurzaamheid
Speeddate registrars en studenten
16.30-18.00 borrel

Opgeven kan via dit formulier. Deelname kost €15,-, betaling bij binnenkomst met pin, wij zorgen voor een betaalbewijs. Opgeven kan tot en met 8 december. De Reinwardt Academie vind je aan de Hortusplantsoen 2 in Amsterdam.

Evenementen

9 juni Netwerkdag KMSKA in Antwerpen

UPDATE & OPROEP 15 mei 2023:

De inschrijving voor de netwerkdag op 9 juni in Antwerpen is gesloten, alle 100 beschikbare plekken zijn inmiddels ingevuld. We zijn erg blij met de enthousiaste reacties en kijken uit naar een mooie dag!

Als je je al hebt ingeschreven maar je bent onverhoopt verhinderd, geef dit dat vooral door aan Fleur van Paassen via fleur.vanpaassen@kmska.be, zodat zij jouw plek kan doorgeven aan een collega die op de reservelijst staat. Was je te laat met inschrijven maar hoop je toch nog op een plekje? Meld je dan ook even via Fleur zodat zij je nog kan toevoegen aan de reservelijst.

——————————————————————————————————–

Het is zover! De volgende Netwerkdag voor Vlaamse en Nederlandse registrars zal plaatsvinden op 9 juni in het recent heropende KMSKA in Antwerpen. Jullie zijn welkom vanaf 9.30u via de bezoekersingang aan de voorkant van het museum en we hebben een dagvullend programma voor jullie klaar staan vanaf 10u. Onderwerpen die aan bod komen zijn: hoe gaan musea in deze tijd om met duurzaamheid? Hoe zit de Vlaamse indemniteitsregeling precies in elkaar? Hoe kunnen we het leven van de registrar makkelijker maken na de Brexit? Uiteraard zal er tijd zijn om het KMSKA te bezoeken en er zal veel ruimte zijn om in dialoog te gaan met elkaar. De dag wordt afgesloten met een gezellige borrel. Inschrijving is gratis, er zijn max. 100 plaatsen, dus wees er snel bij! Een gedetailleerd programma volgt later op deze website.

Evenementen

28-03-2023: Registrars Teams meeting

28 maart organiseren we weer een digitale Registrars meeting via Teams. Deze keer staat de Klimaatverklaring voor erfgoedorganisaties centraal. Welke ruimte is er om energie te besparen en minder CO, uit te stoten en toch een veilige omgeving voor onze collecties te bieden?

Bart Ankersmit van de RCE zal de Klimaatverklaring toelichten en onze vragen beantwoorden. Foekje Boersma, hoofd van de afdeling Collectiebehoud van de KB, zal ons meer vertellen over de beoordeling van collecties m.b.t. klimaat.

Evenementen

Save the date

Op vrijdag 9 juni organiseert de NRG de volgende netwerkdag voor Vlaamse en Nederlandse Registrars in het net heropende KMSKA in Antwerpen. Meer informatie en het programma volgt binnenkort, maar noteer deze datum alvast in je agenda!

Het KMSKA opende zijn deuren afgelopen september na een grondige renovatie die meer dan 10 jaar duurde en 100 miljoen euro kostte. Tijdens deze verbouwing werd het monumentale gebouw uit 1890 grotendeels in zijn oorspronkelijke pracht hersteld en daarnaast werd er in de vroegere patio’s van het museum een volledig nieuw museum opgetrokken, dat gekenmerkt wordt door zijn indrukwekkende strakke witte ruimtes. Door deze uitbreiding is er 40% extra tentoonstellingsruimte. Het museum biedt nu twee verschillende architecturale werelden in één gebouw. Beide projecten werden uitgevoerd door Dikkie Scipio van Kaan architecten in Rotterdam.

Evenementen

Kerstborrel 9 december 2022

Op vrijdag 9 december 2022 organiseert de NRG een kerstborrel in het Fries Museum in Leeuwarden. Uiteraard gaan we ook de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur bezoeken en het speciaal ontwikkelde bier Skerne Wiebe proeven.

Het programma is als volgt:
14:30/15:00: ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
15:00/15:30: Plenaire start met een inleiding op de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur, de middeleeuwen in het noorden.
15:30/17:00: bezoek tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur op eigen gelegenheid
16:30/18:00: borrel

Opgeven kan via dit formulier. Deelname kost €12,50,- (exclusief BTW), opgave verplicht tot betaling. Opgeven kan tot en met 1 december. Er kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen, dus wees er snel bij!